Language
  • Τεχνικά Χαρακτηριστικά
  • Βραβεία

Άκρες Ερυθρό

2023 Επόμενο ΚρασίΠροηγούμενο Κρασί

Άκρες Ερυθρό

Ποικιλιακός Οίνος

90% Αγιωργίτικο, 10% Cabernet Sauvignon

Ζυμωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη εκχύλιση και σύντομη ωρίμανση πάνω στις φίνες οινολάσπες. Πώμα βιδωτό. Μαύρα κεράσια, βατόμουρα, δαμάσκηνα, αποξηραμένα βότανα, μέτριο σώμα, τραγανό και κομψό.

  • Τεχν. Χαρακτηριστικά
  • Βραβεία

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατηγορία: Ξηρός ερυθρός

Κατάταξη: Ποικιλιακός Οίνος

Ποικιλίες: 90% Αγιωργίτικο
10% Cabernet Sauvignon

Αμπελώνες: Αγιωργίτικο: Νεμέα σε ύψος 500 μ.
Cabernet Sauvignon: Νεμέα σε ύψος 500 μ.

Κυρίαρχος τύπος εδάφους: Αγιωργίτικο: αργιλώδες Cabernet Sauvignon: αμμώδες

Ηλικία φυτών (μέσος όρος): Αγιωργίτικο: 26 έτη
Cabernet Sauvignon: 21 έτη

Στρεμματικές αποδόσεις: Αγιωργίτικο: 1.100 kg/στρ. (77 hl/ha)
Cabernet Sauvignon: 950 kg/στρ. (66,50 hl/ha)

Ημερομηνίες τρύγου: Αγιωργίτικο: μέσα Σεπτεμβρίου Cabernet Sauvignon: τέλη Αυγούστου

Οινοποίηση/Ωρίμανση: Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23˚C για 6 μέρες. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση. Σύντομη παλαίωση πάνω σε φίνες οινολάσπες. Πώμα βιδωτό.

Αλκοολικός τίτλος: 14%

Ολική oξύτητα (σε τρυγικό): 5.30 g/l

pH: 3.58

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το χρώμα είναι φωτεινό βιολετί μεσαίας έντασης με ροδαλή απόχρωση. Η μύτη είναι ζωηρή και έντονη με αρώματα μαύρων κερασιών και βατόμουρων με νύξεις δαμάσκηνου, μενεξέ και αποξηραμένων βοτάνων. Το στόμα είναι μεσαίου σώματος με μέτρια οξύτητα και μαλακές, στρογγυλές τανίνες – όλα σε αρμονία. Η επίγευση είναι μέτριας έντασης με ένα τελείωμα από σπόρου γλυκάνισου.

Βραβεία

Αργυρό Μετάλλιο: Εσοδείας 2017
18ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2018
Εσοδείας 2007
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2008

Shopping cart
Banner EUERDF