Άκρες Ερυθρό
Ποικιλιακός Οίνος
90% Αγιωργίτικο, 10% Cabernet Sauvignon
Ζυμωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη εκχύλιση και σύντομη ωρίμανση πάνω στις φίνες οινολάσπες. Πώμα βιδωτό. Μαύρα κεράσια, βατόμουρα, δαμάσκηνα, αποξηραμένα βότανα, μέτριο σώμα, τραγανό και κομψό.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κατηγορία: Ξηρός ερυθρός
Κατάταξη: Ποικιλιακός Οίνος
Ποικιλίες: 90% Αγιωργίτικο
10% Cabernet Sauvignon
Αμπελώνες: Αγιωργίτικο: Νεμέα σε ύψος 500 μ.
Cabernet Sauvignon: Νεμέα σε ύψος 500 μ.
Κυρίαρχος τύπος εδάφους: Αγιωργίτικο: αργιλώδες Cabernet Sauvignon: αμμώδες
Ηλικία φυτών (μέσος όρος): Αγιωργίτικο: 26 έτη
Cabernet Sauvignon: 21 έτη
Στρεμματικές αποδόσεις: Αγιωργίτικο: 1.100 kg/στρ. (77 hl/ha)
Cabernet Sauvignon: 950 kg/στρ. (66,50 hl/ha)
Ημερομηνίες τρύγου: Αγιωργίτικο: μέσα Σεπτεμβρίου Cabernet Sauvignon: τέλη Αυγούστου
Οινοποίηση/Ωρίμανση: Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23˚C για 6 μέρες. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση. Σύντομη παλαίωση πάνω σε φίνες οινολάσπες. Πώμα βιδωτό.
Αλκοολικός τίτλος: 14%
Ολική oξύτητα (σε τρυγικό): 5.30 g/l
pH: 3.58
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το χρώμα είναι φωτεινό βιολετί μεσαίας έντασης με ροδαλή απόχρωση. Η μύτη είναι ζωηρή και έντονη με αρώματα μαύρων κερασιών και βατόμουρων με νύξεις δαμάσκηνου, μενεξέ και αποξηραμένων βοτάνων. Το στόμα είναι μεσαίου σώματος με μέτρια οξύτητα και μαλακές, στρογγυλές τανίνες – όλα σε αρμονία. Η επίγευση είναι μέτριας έντασης με ένα τελείωμα από σπόρου γλυκάνισου.