Language
  • Τεχνικά Χαρακτηριστικά
  • Βραβεία

Peplo

2023 Επόμενο ΚρασίΠροηγούμενο Κρασί

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος

1/3 Αγιωργίτικο, 1/3 Syrah, 1/3 Μαυροφίλερο

Τρεις ποικιλίες, τρεις διαφορετικοί τρόποι οινοποιήσης. Το Αγιωργίτικο σε βαρέλια ακακίας, το Syrah ωριμάζει στις οινολάσπες του σε ανοξείδωτη δεξαμενή και το Μαυροφίλερο σε κεραμικούς αμφορείς μαζί με την φλούδα του για 4 μήνες.
Πέπλο (Peplo). Μια λεπτομέρεια έδωσε το όνομα της στο κρασί. Οι φλούδες του Μαυροφίλερου προκειμένου να εμβαπτίζονται στους αμφορείς και να ελέγχονται, βρίσκονται μέσα σε ύφασμα (τουλπάνι- πέπλο) με τη βοήθεια του οποίου πιέζουμε τη μάζα στο τέλος με το χέρι προκειμένου να πάρουμε το νεαρό κρασί.

  • Τεχν. Χαρακτηριστικά
  • Βραβεία

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατηγορία: Ξηρός ροζέ

Κατάταξη: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος

Ποικιλίες: 1/3 Αγιωργίτικο , 1/3 Syrah, 1/3 Μαυροφίλερο

Αμπελώνες: Αγιωργίτικο: Ορεινή Κορινθία σε υψόμετρο 850 μ.
Syrah: Αργολίδα 600 μ.
Μαυροφίλερο : Μαντινεία σε υψόμετρο 650 μ.

Κυρίαρχος τύπος εδάφους: Αγιωργίτικο: ασβεστούχο Syrah: πετρώδες Μαυροφίλερο: αμμώδες

Ηλικία φυτών (μέσος όρος): Αγιωργίτικο: 26 έτη
Syrah: 21 έτη
Μαύροφίλερο: 28 έτη

Στρεμματικές αποδόσεις: Αγιωργίτικο: 800 kg/στρ. (46,40 hl/ha)
Syrah: 800 kg/στρ. (46,40 hl/ha)
Μαυροφίλερο: 800 kg/στρ. (46,40 hl/ha)

Ημερομηνίες τρύγου: Τέλη Σεπτεμβρίου – Αρχές Οκτωβρίου

Οινοποίηση/Ωρίμανση: Πιεστήριο χωρίς εκχύλιση για το Αγιωργίτικο. Syrah πιεστήριο χωρίς εκχύλιση. Μακρά εκχύλιση για το Μαυροφίλερο.

Αλκοολικός τίτλος: 12.50%

Ολική oξύτητα (σε τρυγικό): 5.5 g/l

pH: 3.3

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το χρώμα είναι λαμπερό, φίνο, απαλό κοραλί με ανταύγειες κόκκινου χρυσού. Στην μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα, το κεράσι, η φράουλα, ένα ίχνος λεμονιού, εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ, λευκά άνθη, μέλι, λίγη βιολέτα και μια ιδέα ορυκτότητας. Το στόμα είναι γεμάτο νεύρο και οξύτητα, λιπαρό, δροσερό, πολύπλοκο, πολυεπίπεδο (ακακία, πηλός, γλυκιά βανίλια, μέταλλο, δομή) ενώ τα αρώματα στόματος ακολουθούν πιστά αυτά της μύτης με κυρίαρχη την παρουσία του γλυκολέμονου και των εσπεριδοειδών. Η επίγευση έχει διάρκεια και πολυπλοκότητα.

Βραβεία

Χρυσό Μετάλλιο: Εσοδείας 2022:
International Rosé Championship 2023
Εσοδείας 2020:
The Drinks Business – The Global Masters Spring Tasting 2021
Εσοδείας 2018:
Διεθνής Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης 2020

Αργυρό Μετάλλιο: Εσοδείας 2023:
AWC Vienna 2024
The Drinks Business – The Global Spring Master Tasting 2024
Εσοδείας 2022:
The Drinks Business – The Global Spring Master Tasting 2023
AWC Vienna 2023
Vinalies Internationales 2023
Εσοδείας 2021:
Global Rosé Masters 2022
International Rosé Championship 2022
Εσοδείας 2020:
Διεθνής Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης 2021
International Rose Championship 2021
Εσοδείας 2018:
AWC Vienna 2019
Εσοδείας 2017:
AWC Vienna 2018
Εσοδείας 2017:
TEXSOM International Wine Awards 2019

Seal of Approval: Εσοδείας 2019
AWC Vienna 2020

Βαθμολογία: Εσοδείας 2021
Wine Enthusiast 2024
89 βαθμούς

Commended: Εσοδείας 2022 87 βαθμοί
Decanter 2023
Εσοδείας 2018
Decanter 2020

Shopping cart
Banner EUERDF