Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
100% Merlot
Ζυμωμένο και εκχυλισμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές, παλαιωμένο σε εν μέρει καινούργια γαλλικά barriques για 8 μήνες και για 6 μήνες στη φιάλη. Απαλό, αλλά πυκνό, γλυκός ποικιλιακός χαρακτήρας φρούτου. Κόκκινα κεράσια, δαμάσκηνα, γλυκιά βανίλια, νότες κέδρου, παχύ, ολοστρόγγυλο στόμα.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κατηγορία: Ξηρός ερυθρός
Κατάταξη: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
Ποικιλίες: 100% Merlot
Αμπελώνες: Ορεινή Κορινθία σε ύψος 350 μ.
Κυρίαρχος τύπος εδάφους: Αμμώδες
Ηλικία φυτών (μέσος όρος): 32 έτη
Στρεμματικές αποδόσεις: 800kg/στρ. (50,40 hl/ha)
Ημερομηνίες τρύγου: Τέλος Αυγούστου
Οινοποίηση/Ωρίμανση: Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23˚C. Συνολικός χρόνος εκχύλισης 14 μέρες.
Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση. Ωρίμανση σε γαλλικά βαρέλια εκ των οποίων 80% καινούργια για 8 μήνες. Μετά την εμφιάλωση, παραμονή για άλλους 6 μήνες στο κελάρι του Κτήματος.
Αλκοολικός τίτλος: 13.50%
Ολική oξύτητα (σε τρυγικό): 5.60 g/l
pH: 3.42
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το χρώμα είναι βαθύ ρουμπινί με ρουμπινί ανταύγειες. Η μύτη είναι συμπυκνωμένη, σύνθετη και πολυδιάστατη. Ξεδιπλώνονται αρώματα κόκκινου κερασιού, ώριμου δαμάσκηνου, γλυκιάς βανίλιας, με νύξεις βιολέτας και καπνού. Στο στόμα είναι στρογγυλό, βελούδινο και γεμάτο με πολύ ώριμες μαλακές τανίνες. Κυριαρχεί το βαθύ μαύρο και κόκκινο φρούτο και ακολουθούν αρώματα μπαχαριών και καπνού. Η επίγευση είναι πλούσια, μακριά και σύνθετη.