Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
100% Syrah
Χρώμα βαθύ ερυθρό, σχεδόν αδιαπέραστο. Μύτη πλούσια, βατόμουρα, μούρα, κεράσι, δαμάσκηνο. Νότες μπαχαρικών, τρούφας, μαύρης σοκολάτας. Έντονα πιπεράτο. Πολύπλοκο στο στόμα.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κατηγορία: Ξηρός ερυθρός
Κατάταξη: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
Ποικιλίες: 100% Syrah
Αμπελώνες: Ορεινή Αχαΐα σε ύψος 650 μ.
Κυρίαρχος τύπος εδάφους: Αμμοαργιλοπηλώδες
Ηλικία φυτών (μέσος όρος): 17-23 έτη
Στρεμματικές αποδόσεις: 600 kg/στρ. (36hl/ha)
Ημερομηνίες τρύγου: Αρχές Σεπτεμβρίου
Οινοποίηση/Ωρίμανση: Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23˚C. Μεταζυμωτική εκχύλιση στους 20˚C. Συνολικός χρόνος εκχύλισης 15 μέρες, πραγματοποίηση και ολοκλήρωση της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε βαρέλια. Ωρίμανση sur lie σε καινούρια δρύινα βαρέλια για 12 μήνες.
Αλκοολικός τίτλος: 14,5 %
Ολική oξύτητα (σε τρυγικό): 6.10 g/l
pH: 3.50
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χρώμα τόσο βαθύ ερυθρό, σχεδόν αδιαπέραστο – προδιαθέτει για την πυκνότητα του κρασιού. Η μύτη πλούσια με άμεση επαφή σε κόκκινα φρούτα, όπως βατόμουρο, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο. Ο αρωματικός χαρακτήρας συμπληρώνεται με νότες μπαχαρικών, απίθανη ένταση μαύρου πιπεριού, γλυκόριζα, γαρίφαλο, θυμάρι, φύλλα δάφνης, νότες τρούφας, μαύρης σοκολάτας και καπνού. Στο στόμα επιβεβαιώνεται το αρωματικό πλάτος, το νεύρο και η οξύτητα του κρασιού. Οι ώριμες τανίνες συνοδεύονται από όγκο και πολυπλοκότητα. Έτοιμο να συνδυαστεί με ώριμα κόκκινα κρέατα στη σχάρα και έντονα πιάτα κυνηγιού.
Βραβεία
Δύο αστέρια: Εσοδείας 2008:
Prowein 2011